Lån uden sikkerhed trods RKI

Hvis du står i en situation, hvor du er registreret i RKI og samtidigt ønsker at optage et lån uden sikkerhed, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på og som kan gøre processen langt sværere, end hvis du ikke var registreret i RKI. Man nogle gang kan det lade sig gøre at optage lån uden sikkerhed trods RKI.

Når du er registreret i RKI, er dette som regel noget, låneudbyderne er meget opmærksomme på, hvad enten det drejer sig om bankerne eller om de låneudbydere, som du finder online såsom SMS lån og Kviklån. Det er et signal om, at du er i ”økonomisk stormvejr” og har eller har haft udfordringer med at afdrage dine lån eller betale dine regninger. Derfor er det samtidigt et signal til låneudbyderne om, at der er en risiko for, at de ikke får deres penge igen, hvis de vælger at låne dig penge i form af et forbrugslån. Denne risiko er der flere låneudbydere, som ikke ønsker at løbe og derfor vælger de konsekvent at give afslag til ansøgninger, hvis de kan se, at ansøgeren er registreret i RKI. Andre låneudbydere, oftest banken, stiller som krav, at du skal stille med en form for sikkerhed i form af et hus, en bil, motorcykel, eller noget andet værdifuldt, før de vil låne dig penge, hvis du er registreret i RKI. Andre igen indskrænker dine lånemuligheder betragteligt.

Men hvis du er registreret i RKI og ønsker et lån uden sikkerhed, da du ikke kan eller vil stille sikkerhed, er der så overhovedet mulighed for lån uden sikkerhed trods RKI?

Der er selvfølgelig altid muligheden for at spørge familie eller venner, om de kan låne dig penge. Det kan have den fordel, at du kan få fordelagtige vilkår og måske slippe at betale renter eller i hvert fald til kun meget lidt i rente. Afhængigt af lånets størrelse, er det selvfølgelig ikke sikkert, at hverken familie eller venner har råd til at låne dig penge. I nogle tilfælde kan det være en rigtig dårlig idé at låne penge af venner og familie. Hvis du eksempelvis havner i en situation, hvor du ikke kan tilbagebetale din gæld, så kan det skabe stor splid mellem dig og familien eller vennerne og dermed kan du risikere at sætte gode forhold over styr. Hvis du vælger denne løsning, bør du være påpasselig og samtidigt sørge for at lave en helt klar aftale får lånet, så der er ikke er tvivl om vilkårene og hvad der sker, hvis du ikke er i stand til at betale pengene tilbage.

I nogle tilfælde kan det være en god idé at spørge i banken. Hvis du har gode argumenter for, hvorfor du skal låne penge og du samtidigt har et fornuftigt forhold til din bankrådgiver og en god historik i banken, så er det i nogle tilfælde muligt at få et lån uden sikkerhed trods RKI. Sandsynligheden er ikke stor, men den er tilstede.

Derudover er der muligheden for at undersøge lånemulighederne for lån uden sikkerhed trods RKI hos den enkelte låneudbyder. Der findes mange låneudbydere på nettet og det kan i nogle tilfælde lade sig gøre at få en aftale på plads, selvom de skriver, at de ikke låner penge til dig, hvis du er registreret i RKI. Det er helt op til den enkelte låneudbyder at afgøre og de er i deres gode ret til at afvise din ansøgning, hvis de ikke vil låne dig penge. Men undersøg muligheden for at være sikker.

Hvis du ønsker et lån uden sikkerhed trods RI, så gælder det om at forberede dig godt og have de gode argumenter for lånet klar. Ofte vil du nemlig møde modstand og færre lånemuligheder, end hvis du ikke var registreret i RKI. Så sørg for at undersøge mulighederne godt.

Lanudensikkerhed.dk indeholder kommerciel kommunikation. Lån omtalt på siden kan være samarbejdspartnere, som vi modtager provision fra. Om os