Billige lån uden sikkerhed

Hvis du vil låne penge, skal du allerede på et tidligt tidspunkt tage stilling til, om du vil tage et lån, hvor du stiller en sikkerhed for lånet, eller om du vil tage et lån uden sikkerhed. Der er store forskelle på de vilkår, som du skal indfri, afhængigt af, hvilket lån du ønsker at tage. Og dermed har det også stor indflydelse på om der er tale om dyre eller billige lån uden sikkerhed

At stille sikkerhed for et lån vil sige, at den part, der låner dig penge, har en form for sikkerhed for, at de får deres penge tilbage. Hvis du eksempelvis vil låne penge i banken, så vil banken ofte skulle have sikkerhed i dit hus eller i din bil. På den måde risikerer de ikke at miste deres penge i tilfælde af, at du ikke kan indfri din gæld. Det har den store fordel, at de tilbyder lånet til en lavere rente, end ved lån uden sikkerhed.

Når der er tale om lån uden sikkerhed, kan låneudbyderne nemlig ikke være sikker på, at få deres penge igen. Hvis du eksempelvis låner penge og ender i en situation, hvor du ikke kan indfri din gæld, så er der ikke meget låneudbyderen kan gøre for at få deres penge igen, da der ikke er stillet sikkerhed for lånet. Dermed låner de en stor risiko og tager derfor også ofte en tilsvarende højere rente.

Hvis du ønsker at få billige lån uden sikkerhed, så er der nogle muligheder at vælge mellem.

1.Gå i banken

Start med at spørge din bankrådgiver om lånemulighederne for lån uden sikkerhed. Nogle banker vil gerne være med til dette, mens andre banker konsekvent ikke gør det. Det kommer desuden helt an på beløbets størrelse, om banken ønsker at låne dig pengene uden du stiller sikkerhed. I langt de fleste tilfælde øger det dine muligheder, hvis du har et godt forhold til din bankrådgiver og ikke i forvejen er ude i ”økonomisk stormvejr”, hvor du løbende har haft udfordringer med at betale dine regninger til tiden. Hvis dine økonomiske forhold ser fornuftige ud og din bankrådgiver kan sige god for dig, vil du i mange tilfælde kunne få godkendt billige lån uden sikkerhed i banken.

2. Lån online

I nogle tilfælde er det ikke muligt at låne penge i banken. Enten fordi du i forvejen skylder en del penge i banken eller fordi banken ikke ønsker at låne dig penge til det formål, som du gerne vil bruge pengene på. I et sådant tilfælde skal du selvfølgelig overveje en ekstra gang, om det er det rigtige for dig at låne penge. Hvis du har besluttet dig for, at det er det rigtige, så undersøg, hvilke muligheder der er for at låne penge online. Der er i dag en del udbydere af lån online og dermed bliver der også konkurreret på prisen på lånet og på vilkårene for lånet. Det giver muligheder for billige lån. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvilke lånemuligheder der er på nettet og finde frem til, hvilket lån der passer bedst til dig. Husk at være opmærksom på rentesatser, ÅOP og månedlige ydelser, så du får de bedst mulige forhold.

Det er muligt at få billige lån uden sikkerhed og derfor kan det også betale sig at undersøge flere forskellige lånemuligheder i stedet for at vælge det første og det bedste. Jo bedre du forbereder dig og undersøger tingene, jo bedre lån vil du som regel også kunne få.

Lanudensikkerhed.dk indeholder kommerciel kommunikation. Lån omtalt på siden kan være samarbejdspartnere, som vi modtager provision fra. Om os